*** Όλα τα κείμενα των 450 και πλέον αναρτήσεων, αυτού του ιστολογίου, έχουν γραφτεί εξ ολοκλήρου από τον Blogger *** Από την "Αρχική Σελίδα" πιέζοντας στο κάτω μέρος δεξιά "Παλαιότερες Αναρτήσεις" μεταβαίνουμε στην επόμενη 50αδα *** Σύμφωνα με το Google Safe Browsing το ιστολόγιο αυτό είναι ιδιαίτερα ασφαλές. ***

Please Translate to Your Language:

Εκπαιδευτικό αντικείμενο για μεθοδολογία STEM (Easy Java Simulation)

Το Easy Java Simulation είναι ένα ελεύθερο λογισμικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ποικιλοτρόπως. Για παράδειγμα, αναφέρεται η δημιουργία εκαπιδευτικών εφαρμογών, μοντέλων προσομοίωσης, η άψογη συνεργασία με το arduino, κ.α. Η εγκατάσταση και χρήση του λογισμικού αυτού είναι σχετικά εύκολη. Η εξαγωγή εκτελέσιμων αρχείων Jar διευκολύνει πολύ τη χρήση τους από το μαθητή μόνο με την ύπαρξη της JAVA και του πρόσθετου Java Runtime Enviroment στον υπολογιστή που θα εργαστεί.
Για το σχεδιασμό και την ανάπτυξη εφαρμογών απαιτείται η εγκατάσταση στον υπολογιστή του πρόσθετου Java Development Kit. Στη συνέχεια παρουσιάζεται video στο οποίο έχει αναπτυχθεί ένα μοντέλο προσομοίωσης για εφαρμογή σε υπολογιστή. Με τη βοήθεια του μοντέλου ο μαθητής υπολογίζει τον όγκο κυλινδρικού φορέα καταλύτη καθώς επίσης και τους αυλούς ροής καυσαερίων. Αυτό μπορεί να αποτελέσει μέρος διδακτικού ψηφιακού σεναρίου με μεθοδολογία STEM.
Μελέτη, Ανάπτυξη:
Πολύδωρος Σταυρόπουλος
Εκπαιδευτικός Μηχανολόγος
MSc STEM στην Εκπαίδευση
Παιδαγωγικό τμήμα ΑΣΠΑΙΤΕ



Διαχειριστής: Πολύδωρος Σταυρόπουλος, Εκπαιδευτικός Μηχανολόγος Μηχανικός, MSc STEM in Education (Παιδαγωγικό Τμήμα ΑΣΠΑΙΤΕ). Πιστοποιημένος: Επιθεωρητής ασφάλειας, υγείας, ποιοτικού ελέγχου και εκπαιδευτής ενηλίκων. Συγγραφέας, μεταφραστής μηχανολογικών βιβλίων.Πρέσβης STEM Scientix.

O Blogger είναι Πρέσβης STEM Scientix

Επισκέψεις από τον Ιούνιο 2017